ProStar

 • CREATINE MONOHIDRATE 500gr

  Kreatin je N – (aminoiminometil) – N – metil – glicin. To je hidrosolubilna aminokiselina koje se ne ugrađuje u proteine već se u slobodnom obliku nalazi u životinjskim i u znatno manjim količinama u biljnim tkivima. Velikim delom se u tkivima nalazi u obliku kreatin-fosfata. Kod čoveka se sintetiše iz aminokiselina u bubrezima, jetri i pankreasu. U suplementima je prisutan kao monohidrat. Prisutan je u namirnicama, uglavnom životinjskog porekla. Najbolji izvori su meso, iznutrice i riba.

  Smatra se ergogenim sredstvom, tj. sredstvom koje poboljšava mišićne performanse i zato se preporučuje svim sportistima koji žele da povećaju snagu, eksplozivnost, izdržljivost i čistu mišićnu masu.

  Kreatin ima ulogu u transportu energije, odnosno neophodan je u procesu energetskog metabolizma. Dostupnost kreatin-fosfata u toku intenzivnog mišićnog rada limitirajući je faktor za performansu skeletnih mišića. U organizmu je deponovan u mišićima zajedno sa ATP. ATP ili adenozin trifosfat je osovno mišićno gorivo koje obezbeđuje eksplozivnu energiju i veliku izdržljivost. Zajedno, kreatin i ATP predstavljaju depo hemijske energije u organizmu. Što je veća količina deponovane energije, to je veća snaga i izdržljivost mišića, čime se i objašnjava primena kreatina kao suplementa. Organizam korsti kreatin da brzo nadoknadai potrošeni ATP za šta su potrebne samo sekunde.

  Što se tiče dnevnih potreba, nema podataka o dnevno potrebnoj količini. U organizmu se endogeno sintetiše 1-2 grama kreatina, koliko se dodatno unese hranom.

  Upotreba: Ni u našoj zemlji ni u Evropi nisu postavljene vrednosti preporučenog dnevnog unosa za kreatin ali uobičajeni protokol suplementiranja je da se u početnoj fazi unosi 20g kreatina podeljeno u četiri doze a nakon 3-7 dana, u fazi održavanja 2-5 grama kreatina. Međutim, Hultman i saradnici su demonstrirali da se unošenjem 3g kreatina dnevno u toku najmanje 4 nedelje tokom perioda vežbanja mogu postići isti nivoi kreatina u mišićima kao i u prethodno predloženoj šemi o suplementiranju.

  Ukus: Neutralan

  Pakovanje: 500g

  1,300.00 din.
 • kreatinkreatin

  CREATINE MONOHIDRATE 300gr

  Kreatin je N – (aminoiminometil) – N – metil – glicin. To je hidrosolubilna aminokiselina koje se ne ugrađuje u proteine već se u slobodnom obliku nalazi u životinjskim i u znatno manjim količinama u biljnim tkivima. Velikim delom se u tkivima nalazi u obliku kreatin-fosfata. Kod čoveka se sintetiše iz aminokiselina u bubrezima, jetri i pankreasu. U suplementima je prisutan kao monohidrat. Prisutan je u namirnicama, uglavnom životinjskog porekla. Najbolji izvori su meso, iznutrice i riba.

   

  800.00 din.
 • -10%
  glutaminglutamin

  L-GLUTAMINE 1Kg

  L-Glutamin je neesencijalna aminokiselina koja se nalazi u proteinima. Glutamin je neurotransmiter u mozgu gde predstavlja izvor energije i medijator glutaminske kiseline i GABA. Nastaje od glutaminske kiseline u reakciji koja zahteva vitamin B6 kao kofaktor. Najzastupljenija je aminokislina u organizmu i čini 60% rezervi aminokiselina u mišićima. Kod zdravih osoba koncentracija gltamina u plazmi je 3-4 puta viša u odnosu na ostale aminokiseline. Skorija istraživanja ukazuju da nivo glutamina u plazmi značajno opada nakon samo jednog intenzivnog treninga trčanja.

  4,200.00 din. 3,800.00 din.
 • -12%
  GlutaminGlutamin

  L-GLUTAMINE 500gr

  L-Glutamin je neesencijalna aminokiselina koja se nalazi u proteinima. Glutamin je neurotransmiter u mozgu gde predstavlja izvor energije i medijator glutaminske kiseline i GABA. Nastaje od glutaminske kiseline u reakciji koja zahteva vitamin B6 kao kofaktor. Najzastupljenija je aminokislina u organizmu i čini 60% rezervi aminokiselina u mišićima. Kod zdravih osoba koncentracija gltamina u plazmi je 3-4 puta viša u odnosu na ostale aminokiseline.

  2,500.00 din. 2,200.00 din.
 • -11%

  L-GLUTAMINE 300gr

  L-Glutamin je neesencijalna aminokiselina koja se nalazi u proteinima. Glutamin je neurotransmiter u mozgu gde predstavlja izvor energije i medijator glutaminske kiseline i GABA. Nastaje od glutaminske kiseline u reakciji koja zahteva vitamin B6 kao kofaktor. Najzastupljenija je aminokislina u organizmu i čini 60% rezervi aminokiselina u mišićima. Kod zdravih osoba koncentracija gltamina u plazmi je 3-4 puta viša u odnosu na ostale aminokiseline. Skorija istraživanja ukazuju da nivo glutamina u plazmi značajno opada nakon samo jednog intenzivnog treninga trčanja. Smatra se da glutamin igra važnu ulogu u funkcionisanju imunog sistema. Intenzivna fizička aktivnost može imati negativan efekat na imuni sistem s obzirom da u toku intenzivnih treninga potrebe mišića i drugih organa su toliko visoke da imuni sistem može ostati bez glutamina što se odražava na njegovo funkcionisanje. Glutamin se koristi kod atletičara zbog jakog antikataboličkog efekta koji neutralizuje efekat kortizola (steroidni hormon sa jakim kataboličkim dejstvom) čiji su nivoi povišeni u toku intenzivnog vežbanja. Glutamin je važan u procesu regeneracije tkiva. Glutamin podržava izgradnju i jačanje mišićnog tkiva i zato se preporučuje svim sportistima koji žele da dobiju čistu mišićnu masu.

  Ukus: Neutralan

  Pakovanje: 300 gr.

  1,800.00 din. 1,600.00 din.
 • Maltodekstrin 1kg

  Maltodekstrin je lako svarljivi ugljeni hidrat dobijen postupkom enzimske hidrolize kukuruznog skroba i predstavlja smešu viših saharida. Maltodekstrini su polimeri dekstroze i ne sadrže bitne količine proteina, masti i vlakana i prestavljaju dobar izvor energije tokom fizičke aktivnosti ili u početku oporovaka. Maltodekstrin je dugotrajni izvor energije koji je naročito potreban kod sportova izdržljivosti. Maltodekstrin polako oslobađa ugljene hidrate u krvotok što izaziva optimalno punjenje glikogenskih rezervi u mišićima i jetri što stimuliše oslobađanje insulina. Insulin utiče na povećanje mišićne mase tako što omogućava najbrži transport aminokiselina u mišiće. Maltodekstrin je lako svarljiv, praktičan izvor energije, rastvorljiv u hladnoj vodi, slabo slatkog ukusa.

  Ukus: Neutralan.
  Preporuka za korišćenje: Dve merice maltodekstrina rastvoriti u hladnoj vodi. Količina tečnosti zavisi od toga koliko gust napitak želite. Maltodekstrin je najbolje uzimati jedan sat pre treninga.
  UPOZORENJE: Proizvod ne treba da uzimaju osobe preosteljive na maltodekstrin.
  Pakovanje: 1 kg.

  500.00 din.
 • Dex Energizer 1kg

  Dekstroza (glukoza) je prosti šećer (monosaharid). Glukoza je osnovni izvor energije za ćelije i čitav organizam. Dekstroza je osnovni oblik u kome se ugljeni hidrati resorbuju u organizmu i transportuju krvotokom do svake ćelije, koje, na taj način, uz pomoć insulina dobijaju neophodnu energiju za život. Svi ostali ugljeni hidrati se najpre moraju dovesti do oblika glukoze  pre nego što se u organizmu iskoriste u energetske svrhe. Ovo je razlog zašto je dekstroza najbolji oblik unosa prostih šećera za sportiste i rekreativce koji imaju daleko veće energetske potrebe od prosečnih ljudi. Unos potrebene količine ove namirnice brzo popunjava energetske depoe i zaustavlja ubrzanu razgradnju mišićnog tkiva nakon fizičkog napora.

  Askorbinska Kiselina (vitamin C) spada u grupu hidrosolubnih vitamina. Vitamiom C su bogati cirusi, kivi, peršun, šipak. Vitamin C je najvažniji hidrosolubni antioksidans i snažan redukujući agens, učestvuje u sintezi kolagena i drugih komponenti vezivnog tkiva, deluje protektivno na vitamin E tako što ga regeneriše, deluje imunoprotektivno, poboljšava resorpciju gvožđa, održavajuči ga u redukovanom stanju. Uzimanjem 2x40g preparata unese se 400mg vitamina C, što je oko 400% PDU (PDU za odrasle je 80mg). Maksimalna dozvoljena količina vitamina C u dnevnoj dozi iznosi 1000mg. Kao izvor vitamina C korišćena je L-askorbinska kiselina koja se nalazi na listi dozvoljenih izvora vitamina i minerala prema Pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti dijetetskih proizvoda.

  Unosom propisane količine Dex Enegizer-a brzo se popunjavaju energetski depoi i zaustavljaju procesi ubrzane razgradnje mišićnog tkiva nakon fizičkog napora. Za sportiste je najznačajniji efekat koji ima na mišićnu masu u kombinaciji sa esencijalnim aminokiselinama. Proizvod se peporučuje sportistima koji koriste kreatin monohidrat.

  Sastav: Dekstroza, vitamin C, beta karoten, limunska kiselina i aroma.

  Ukus: Narandža, limun, šumsko voće, ananas

  Pakovanje: 1kg

  350.00 din.