Tablete i kapsule

 • L-ARGININE 120C.

  1,800.00 din.
 • CORE BCAA 3:1:2 240CAPS

  3,200.00 din.
 • MEGA TAURINE CAPS 50C.

  Taurin je neesencijalna aminokiselina koja u sebi sadrži sumpor, a u organizmu se nalazi u slobodnom obliku, jer nije sastavni deo proteina. Rasprostranjen je po čitavom organizmu, u srcu i krvi, mišićima, centralnom nervnom sistemu i mozgu, i od velikog je značaja za funkcionisanje čitavog nervnog sistema. Učestvuje u regulaciji krvnog pritiska i transportovanju elektrolita kroz ćelijske membrane. Pošto se nalazi i u očima, smatra se neophodnim i za održavanje vida i zdravlja očiju. Taurin je gradivni blok za druge aminokiseline, a sastavni je deo žuči, koja je neophodna za varenje masti, apsorpciju liposolubilnih vitamina i kontrolu nivoa holesterola.

  Mnoge namirnice su izvor taurina: meso, jaja, mlečni proizvodi i riba. Povrće i orasi ne sadrže taurin, ali sadrže metionin i cistein, aminokiseline od kojih organizam može da sintetiše taurin uz vitamin B-6 i kofaktore.

  Taurin se u organizmu ponaša slično insulinu jer poboljšava metabolizam glukoze i aminokiselina. Pojačava dejstvo glutamina u metabolizmu proteina pri procesu nastanka mišićnog tkiva, pa mu sportisti i sportski nutricionisti daju značaj kakav ima i glutamin. Tokom intenzivnih i napornih treninga, količina taurina u organizmu se smanjuje, a da bi se stvorila nova količina, treba utrošiti metionin, cistein i vitamin B-6. Kako bi se oni uštedeli za svoje primarne funkcije, preporučuje se dodatno unošenje taurina. Taurin se ponaša i slično kreatinu jer pomaže mišićima da zadrže dovoljnu količinu vode, a time i veći volumen mišićnih ćelija. Ovakva, bolje hidrirana mišićna ćelija može da obezbedi bolju proteinski sintezu, što je naročito značajno za bodibildere. Taurin može u velikoj meri da se nadoknadi ishranom, ali sportisti i vegetarijanci bi trebalo da ga nadoknađuju preko dodataka ishrani.

  Taurin ima ulogu da održava holesterol u rastvorljivom obliku i da normalizuje odnos i ravnotežu između drugih aminokiselina. Za srce je značajan jer kontroliše nivo kalijuma. Učestvuje i u apsorpciji natrijuma, magnezijuma i kalcijuma. Sve vrste stresa, uključujući i bavljenje sportom, naročito dizanje tegova i bodibilding, u velikoj meri troše taurin, a on je neophodan da spreči razgradnju (katabolizam) mišića usled jakih treninga. Neka od svojstava taurina:

  – poboljšava metabolizam glukoze i aminokiselina
  – učestvuje u proteinskoj sintezi
  – sprečava kataboličke procese i ubrzava oporavak
  – neophodan je za rehidraciju ćelija, daje ćelijama veći volumen

  Preporučena doza: 1 kapsula dnevno.

  1,200.00 din.
 • amino kiselina

  WHEY AMINO TABS 2000 300TAB.

  • kompletan spektar amino kiselina
  • visok sadržaj BCAA
  • snažna anabolička formula

  Whey Amino 2000 ima za cilj maksimalan i brz rast i oporavak mišića, kao i smanjenje bola u mišićima. To omogućava odgovarajuća kombinacija BCAA i ostalih aminokiselina. Ova aminokiseline smanjuju oslobađanje mioglobina i elestaze, čija pojava signalizuje zargradnju mišićnog tkiva i periodu posla treninga. Na ovaj se način smanjuje bol u mišićima i podstiče imunološki sistem.

  2,400.00 din.
 • AMINO BCAA 4200 200T.

  Amino BCAA 4200 je formula sa maksimalnim potencijalom diznajnirana da pruži 4200 mg kompleksa čiste slobodne forme amino kiselina L-Valina, L-Leucina i L-Izoleucina i na taj način spreči bilo koju mogućnost katabolizma (razgradnje) vaših mišića.
  Amino BCAA 4200 predstavlja prvu liniju odbrane od mogućeg katabolizma!

  Amino kiseline razgranatog lanca (BCAA) su dobile ime po svojoj jedinstvenoj hemijskoj strukturi. Sve amino kiseline razgranatog lanca su esencijalne amino kiseline i definisane kao takve, organizam nije u mogućnosti da ih proizvede, već se moraju uneti putem ishrane.

  Prisustvo amino kiselna razgranatog lanca BCAA, tokom treninga sa tegovima povećava izgradnju mišića za čak 100%! Ova činjenica je veoma bitna jer je velika stimulacija sinteze proteina u mišićima mehanizam koji omogućava veći i brži rast mišića.

  2,890.00 din.
 • ARGININE ORNITHINE LYZINE

  Podaci o nutritivnoj vrednosti
  Broj doza po pakovanju: 33
  Veličina doze: 3 kaps. (3,23 g)
  Sastav: 3 kaps. (3,23 g)
  Energetska vrednost 10,4 kcal*
  Masti <0,1 g*
  Zasićene masne kiseline <0,1 g*
  Ugljeni hidrati <0,1 g*
  Šećeri <0,1 g*
  Proteini 2 g*
  So <0,1 g*
  Ukupno aminokiselina: `
  L-ornitin hidrohlorid 963 mg*
  od toga L-ornitin 750 mg*
  L-lizin hidrohlorid 939 mg*
  od toga L-lizin 750 mg*
  L-arginin 810 mg*
  *PDU nije utvrđen. `
  Ostali sastojci: L-ornitin, L-lizin, L-arginin, želatin (kapsula), sredstva protiv zgrudvavanja (magnezijumske soli masnih kiselina i silicijumdioksid). `

  2,400.00 din.
 • ESENTIAL AMINO-ACIDS 90C.

  1,360.00 din.
 • Karnitin

  CARNILINE ALC

  CarniLine® ALC je specijalna kombinacija visoko kvalitetnog Acetil L-Karnitina, taurina i vitamina B6.

  2,290.00 din.
 • Sustamine

  SUSTAMINE 60C.

  Amix™ Sustamine™ je jedinstveni preparat namenjen bržem oporavaku. Proizvod je nastao patentiranom metodom fermentacije. Tako je stvoren L-Alanil-L-Glutamin u obliku dipeptida koji naš organizam mnogo brže i lakše apsorbuje.

  2,690.00 din.
 • AMINO 2002 330TAB.

  U gradu, u automobilu, na poslu i svuda gde pripremanje i ispijanje napitka nije moguće, dragoceno je imati aminokiseline koje možete konzumirati lako, brzo i odmah. Upravo to vam pružaju nove Amino 2002 iz najkvalitetnijeg hladno prerađenog whey proteina sa svim mikrofrakcijama za izgradnju i očuvanje mišića, jačanje zdravlja i imuniteta. Formula je dodatno ojačana hidrolizovanim whey peptidima, tako da je po brzini apsorpcije Amino 2002 samo korak iza vrhunskog Amino Golda, ali sa izuzetno ekonomičnom cenom.

  Preporučena upotreba: Najmanje po 3 tablete, 3-4 puta dnevno: između obroka, pre i posle treninga, nakon ustajanja i uvek kad vam treba.
  Pakovanje: 330 tableta.

  4,200.00 din.
 • karnitin

  ACETYL L-CARNITINE 120C.

  Acetil L-karnitin se koristi i za poboljšanje kognitivne funkcije mozga jer učestvuje u produkciji ključnog moždanog transmitera, acetilholina, a može takođe da bude donator acetil grupe za brojne biohemijske reakcije. Značajan je i u zaštiti zdravlja i funkcije srca. Ima antioksidativno dejstvo i usporava odumiranje ćelija. Kako organizam stari, tako nivo acetil L-karnitina opada, ali se može povećati blagovremenom suplementacijom. Znatno bolje deluje, u cilju podmlađivanja organizma, sa alfa-lipoinskom kiselinom. Acetil L-karnitin se koristi za:

  – problemi sa pamćenjem i senilnošću, naročito kod starijih osoba
  – štiti srce i preventiva je srčanim problemima
  – podmlađuje organizam
  – kao podrška terapiji Alchajmerove bolesti

  Preporučena doza i način upotrebe
  1 kapsula 1 do 4 puta dnevno ili po preporuci lekara. Da bi se postigli rezultati vezani za poboljšanje kognitivne funkcije i fizičkih performansi, treba uzimati 4 kapsule dnevno.

  4,500.00 din.
 • COMPLETE AMINOS 320TAB.

  COMPLETE-AMINOS-320TAB-

  4,000.00 din.