D-3 1000+K-2 DOTS 60T

D-3 1000+K-2 DOTS 60T

1,200.00 din.

Vitamin D-3 je rastvorljiv u mastima i ima različite funkcije u našem organizmu. Nastaje u koži, gde od provitamina, a pod dejstvom UV zraka, prelazi u vitamin D. U jetri i bubrezima se prerađuje u aktivni oblik, a skladišti se u jetri, mišićima i masnom tkivu. Provitamina vitamina D ima u različitim mastima, ali najznačajnije je riblje ulje, gde se nalazi u prirodnoj sinergijskoj kombinaciji sa vitaminom A.

Šifra proizvoda: amg-18208 Kategorije: , ,

Opis

Vitamin D je važan, kako za fizičko, tako i za mentalno zdravlje. Nedostatak uzrokuje rahitis kod dece, razmekšavanje i šupljikavost kostiju kod starijih (osteoporoza), grčenje mišića i dr. Efekti vitamina D-3 na apsorpciju kalcijuma direktno utiču na zdravlje kostiju i prevenciju osteoporoze – kalcijum je taj koji kostima daje čvrstinu i čini ih otpornim na prelome, a vitamin D omogućava njegovu apsorbciju.

Ovaj proces je kompletiran prisustvom vitamina K-2, koji je neophodan za aktivaciju osteokalcina, proteina koji ugrađuje kalcijum u kosti. Ako je prisutan u nedovoljnim količinama, ovaj proces je usporen. Prema brojnim kliničkim studijama i ispitivanjima, dovoljne količine K-2 vitamina, u prisustvu D-3 i kalcijuma, mogu biti uzrok povećanja gustine koštane mase i smanjenja posledica osteoporoze.

Prekomeran unos kalcijuma može biti štetan, a prisustvo vitamina K-2 štiti naše organe od njegovog štetnog dejstva i opasnog deponovanja. U nedostatku vitamina K-2, prekomerno unesene količine kalcijuma se ne ugrađuju u kosti, već u meka tkiva kao što su zglobovi, bubrezi, dojke, krvni sudovi, itd. Kao posledica toga može doći do pojave osteoporoze i poremećaja funkcije zglobova i drugih tkiva i organa gde se nepotrebno taloži (bubrezi, srce, krvni sudovi, dojke i dr.). U kombinaciji sa K-2 vitaminom, kalcijum se bezbedno ugrađuje u kosti i tkiva gde ima korisnu funkciju.

Sinergijsko delovanje vitamina D-3 i K-2 omogućava da dovoljne količine kalcijuma dospeju u krv i pravilno se rasporede u organizmu.

Efekti suplementacije vitamina D-3 sa K-2:

– reguliše količine kalcijuma i fosfora u krvi
– jača imunitet
– smanjuje rizik od pojave osteoporoze
– smanjuje rizik od stvaranja kalcifikata (nepoželjno taloženje kalcijuma na neželjenim mestima)
– poboljšava apsorpciju i ugradnju kalcijuma u koštanu masu

Preporučeno doziranje i način upotrebe

1 tableta (pod jezik) dnevno.

Broj doza po pakovanju: 60
Veličina doze: 1 tableta
Aktivna komponenta
1 kapsula
%PDU
Vitamin D-3
25 µg
250%
Vitamin K-2
90 µg
113%
*PDU nije utvrđen.
Sastojci: prirodna aroma mandarine, zaslađivači (ksilitol, manitol), sredstvo za povećanje zapremine (mikrokristalna celuloza), menakvinon, holekalciferol, limunska kiselina, sredstva protiv zgrudvavanja (magnezijum-stearat, silicijum-dioksid).
[Total: 1   Average: 5/5]
You've just added this product to the cart: