AKCIJA

PURE 4K PROTEIN 1KG

2,400.00 RSD

Pure 4K Protein Blend sadrži mešavinu proteina čiji su aktivni sastojci:

– koncetrat proteina mleka
– koncetrat proteina surutke
– izolat proteina surutke
– peptidi glutamina

Šifra proizvoda: amg-17592 Kategorije: , ,
Očisti
Pregled korpe

Opis

Proteini mleka su proteini potpune biološke vrednosti što znači da sadrži sve esencijalne aminokiseline koje mogu biti korišćene za sintezu proteina i ta vrednost proteina mleka je veća u odnosu na proteine soje, goveđeg mesa i pšenice.

Proteini mleka se sastoje od:
– kazeina
– proteina surutke

Kazein je složena belačevina koja se sastoji iz više vrsta fosfoproteina koji se međusobno razlikuju po fizičkim osobinama, hemijskom sastavu i molekulskoj masi. Ove frakcije obeležene su slovima grčkog alfabeta. Najviše ima alfa-kazeina, zatim beta-kazeina a najmanje su zastupljene gama-frakcije. Iz alfa-kazeina su izdvojene i druge frakcije. Kazeini čine oko 80% ukupnih proteina mleka i sastoji se od 18 aminokiselina od kojih je skoro polovina esecijalnih. Najzastupljenija aminokiselina u njemu je neesencijalna, glutaminska kiselina. Kazein pored aminokiselina sadrži i fosfornu kiselinu, kalcijum-galaktozu i galaktozamin.

Surutka je sporedni produkt proizvodnje sireva. Preradom sirove surutke se dobija proteinski bogati koncetrati i proteinski izolati. Pored proteina, surutka u sirovoj formi sadži mast, laktozu i ostale materije. Sastavne delove proteina surutke čine veće količine globularnih beta i alfa-laktoglobulina koji čine oko 70-80% ukupnih proteina surutke dok ostali proteini koji se nalaze u manjoj količini čine imunoglobini (IgG, IgA, IgM), glikomakropeptidi, serum albumini, laktoferin, laktoperoksidaze, lizozomi i manje peptidne jedinice izvedene od različitih proteina koje se nazivaju bipeptidi.

Proteini surutke mogu:
– da utiču na oržavanje i povećanje mišićne mase
– odžavanje zdravih kostiju
– da ispolje antioksiditivno dejstvo
– da ispolje imunomodulatorno dejstvo
– da ispolje antiinflamatorno dejstvo

Preporučuje se:
– profesionalnim sportistima i rekreativcima
– osobama koje imaju povećanu potrebu za unosom proteina
– osobama koje žele da smanje telesnu masu

Način upotrebe:
Pomešati jednu mericu proteina (35g) sa 250ml hladne vode. U danima treninga konzumirati jednu porciju nakon treninga a danima kada se ne trenira, uzeti jednu porciju ujutro nakon buđenja.
Pakovanje: 1kg
Serviranja: 28

Ocenite proizvod!
[Total: 0 Average: 0]

Dodatne informacije

Izaberite ukus

Chocolate Hazelnut, Vanilla, Cookie & Cream, Chocolate Heaven