100% CREATINE MONOHYDRTE 500GR

3.400 RSD

  • 100% kreatin monohidrat
  • Poboljšanje snage, energije i izdržljivosti
  • Podržava povećanje mišićne mase
  • Otklanja zamor
Šifra proizvoda: amg-20577 Kategorije: ,

Nema na zalihama

Telo samo proizvodi kreatin koji snabdeva mišiće energijom. Proizvodi se u jetri, pankreasu i bubrezima, a krvotokom stiže do mišića. Kada stigne u mišiće, prelazi u fosfokreatin, koji snabdeva adenozin-difosfat (ADP) fosfatnom grupom neophodnom za nastajanje adenozin-trifosfata (ATP), koji je energetski izvor za mišiće.

Ima ga u mnogim namirnicama, a pre svega u mesu haringe, lososa i tune, kao i u govedini. Da bi se osigurale dodatne količine kreatina neophodan je unos preko suplemenata, jer neophodne količine nije moguće uneti samo hranom, kada je telo izloženo napornim treninzima.

Kreatin je omiljeni suplement sportista, dodatak, jer za kratko vreme daje dobre rezultate u vidu povećanja mišićne mase i opšte kondicije. Pored toga, kreatin ubrzava oporavak organizma. Još jedna jako bitna karakteristika kreatina je da rehidrira mišićne ćelije, što je značajno za mišićna vlakana i čvrstinu mišića.

Konzimiranje kreatin se često predlaže i kod različitih stanja ili oboljenja. Snižava holesterol i trigliceride, ima antiinflamantorni učinak kod artritisa, podržava centralni nervni sistem, smanjuje atrofiju mišića, odlična je dopuna ishrani bez mesa, povećava snagu i izdržljivost kod kardiovaskularnih oboljenja.

Najčešći način primene, u koliko nije drugačije preporuka sportskog lekara je da se prvo radi faza popunjavanje depoa, posle koje se prelazi u fazu održavanja, i nakon toge se prelazi na pauzu – 20 do 30g dnevno u trajanju od 5 dana; 5 do 15g dnevno u trajanju od 8 nedelja; 4 nedelje pauza posle koje se ciklus može ponoviti. Nisu poznati neželjeni efekti korišćenja kreatin monohidrata, ili su retki (nadimanje). Pripremljen napitak konzumirati u roku od 15 minuta. Može se kombinovati sa ugljenim hidratima tipa dekstroza, riboza ili maltodekstrin. Kreatin je najbolje pomešati sa vodom.

Doziranje i način upotrebe: uzimati jednu porciju (3,4 g) dnevno sa 300 ml vode ili drugog napitka koji želite. U toku dana popiti najmanje još 2 l vode. Pripremati neposredno pre konzumiranja!

Upozorenje: osobama sa oštećenjem bubrega se ne savetije konzumiranje kreatina.

Pakovanje: 500g

Aktivan sastojak U 100g proizvoda U dnevnoj dozi (3,4g)     %PDU
Kreatin monohidrat

-od čega kreatina

100 g

87,912 g

3,4 g

3 g

**

*PDU = preporučeni dnevni unos; ** = preporučeni dnevni unos nije ustanovljen