100% PURE L- GLUTAMINE 500GR

2,150.00 RSD

– 5g čistog L- glutamina po porciji
– poboljšava oporavak mišića
– podržava rast mišićnog tkiva
– sprečava katabolizam
– jača imuni sistem

Dostupnost: Nema na zalihama Šifra proizvoda: amg-14714 Kategorije: ,

Opis

Faktori stresa, kao što su traume, bolesti, intenzivan trening itd.,smanjuju koncentraciju glutamina u telu. Nizak nivo glutamina u telu je povezan s lošim imunološkim odgovorom, jer je glutamin hrana za obrambene ćelije (limfociti, makrofagi, neutrofili). To se posebno odnosi na pretrenirane sportiste, jer je kod njih izrazito povećana potreba mišića za glutaminom, a zbog toga bez glutamina ostaju imunološke ćelije. Unosom glutamina u obliku suplementa, mogu se znatno umanjiti i izbeći takvi neželjeni efekti. Glutamin utiče na pozitivnu ravnotežu azota u mišiću koji stvara povoljno okruženje za rast mišića.
Glutamin pomaže u proizvodnji bikarbonata koji neutrališe kisele produkte metabolizma koji nastaju kod intenzivnog treninga (mlečna kiselina). Na taj način sprečava zamor mišića i omogućuje nam duži trening. Glutamin je direktan regulator izgradnje i razgradnje proteina u mišićnoj ćeliji. Mišićno tkivo je glavno mesto nastajanja i skladišćenja glutamina. Gubitak glutamina iz mišića je proporcionalan stresu, tako da kod većeg stresa rezerve glutamina mogu biti znatno smanjene.

Uzevši sve navedeno u obzir, da bismo maksimalizirali oporavak i rast, trebamo uvek držati rezerve glutamina u mišiću na najvišem nivou. Iz toga se može zaključiti da to nije suplement koji bi trebalo uzimati u nekim određenim periodima već konstantno.

Način upotrebe: Pomešati jednu mericu (5g) sa 250ml vode ili bilo kog napitka. Uzimati 2 serviranja dnevno: jedno ujutro nakon ustajanja i jedno pre odlaska u krevet. Danima kada trenirate, uzimajte dodatno serviranje nakon treninga.

Pakovanje: 500g
Veličina porcija: 5g
Broj porcija po serviranju: 100

Ocenite proizvod!
[Total: 6 Average: 4.5]