5 HTP 50MG

2,300.00 RSD

  • Pozitivni efekti kod blažih depresivnih stanja
  • Ublažava bolove uopšte (fibromialgija, bolovi u mišićima, migrenozne glavobolje)
  • Otkljanja nesanice promovišući odmor i zdrav san
  • Podstiče gubljenja telesne mase, jer potiskuje osećaj gladi i apetit
Šifra proizvoda: amg-20881 Kategorije: , ,
Pregled korpe

Opis

Kontrolisanje stresa i osećanja uznemirenosti je vrlo važno za održavanje celokupnog zdravlja organizma. 5-HTP je direktan prekursor veoma važnog inhibitornog moždanog neurotransmitera serotonina, koji se izlučuje kao odgovor na menjanje raspoloženja ili emocija. Serotonin pored toga što je važan za nervnu i moždanu funkciju, ima i uticaja na nomalan i zdrav san, emocionalna raspoloženja, kontrolu bola, zapaljenske procese, crevnu peristaltiku i dr.

5-HTP ili 5-hidroksitriptofan je intermedijalni metabolit aminokiseline L-triptofana i serotonina koji se dobija iz ekstrakta afričke biljke Griffonia simplicifolia, a za razliku od triptofana ne dobija se bakterijskom fermentacijom. 5-HTP i aminokiselina triptofan nisu isto i ne dobijaju se iz istih izvora, ali imaju slično dejstvo, mada nedavna istraživanja ukazuju da je 5-HTP efektniji u podržavanju zdravog raspoloženja i otklanjanju posledica napada stresa i ankcioznosti.

Kvalitet 5-HTP se proverava se HPLC (High Performance Liquid Chromatography) metodom, laboratorijskom tehnikom hromatografije tečnog stanja koja se koristi za biohemijske analize.

Upotreba: Ne prekoračivati dozu od 2 kapsule nedeljno.

Pakovanje: 90 kasula

Upozorenje: proizvod nije namenjen trudnicama, dojiljama, osobama mlađim od 18 godina, osobama sa kardiovaskularnih bolestima, kao ni osobama koje koriste antidepresive ili agoniste serotoninskih 5-HT 1 receptora.

Ocenite proizvod!
[Total: 1 Average: 5]
Upravo ste dodali ovaj proizvod u korpu: