BCAA 2:1:1 400GR

AKCIJA

BCAA 2:1:1 400GR

1,950.00 RSD

Bez glutena, bez aspartama, bez laktoze – pogodno za vegeterijance.

Pakovanje: 400gr

Dostupnost: Nema na zalihama Šifra proizvoda: amg-17488 Kategorije: ,

Opis

Aminokiseline razgranatog lanca (BCAA) uključuju L-leucin, L-valin i L-izoleucin i to su njvažniji dodaci ishrani koji trebaju za podsticanje rasta mišića i sprečavanje gubitka mišićne mase. 35% aminokiselina u mišićima čine aminokiseline razgranatog lanca, stoga je jasno da su one neophodne za izgradnju mišićne mase. Čak i nekoliko minuta fižičke aktivnosti može uzrokovatu manjak aminokiselina razgranatog lanca posebno (L-leucina) u funkcionalnoj zalihi aminokiselin u telu. Ako se taj manjak ne reši dovoljno brzo predstavljaće prepreku razvoju mišića.Za razliku od ostalih aminokiselina, BCAA se metaboliše unutar mišića, omogućujući mišiću da ih za vreme treninga koristi kao energiju u obliku ATP. Tu postoji i bonus efekat, jer ne samo da se BCAA mogu iskoristiti kao energija, već pospešuju oksidaciju (razgradnju) masti kod sportista čije su glikogenske rezerve ispražnjene. Još jedan način na koji BCAA omogućuju sportistima da trenira duže i intenzivnije je njihov efekat na glikogenske rezerve. Pokazalo se da BCAA “čuvaju” glikogen i smanjuju njegovu potrošnju do 25%. Na taj način je omogućen i brži oporavak nakon treninga.

Doziranje: BCAA se uzimaju pre, za vreme i nakon treninga. Okvirna preporuka je 3-5g prije, za vreme i nakon treninga. Ponegde ćete naići i na preporuku sa višestruko većim vrednostima.

Za sportiste koji se bave vrlo intenzivnim treningom, doza se može izračunati po sledećoj formuli: (ukupna telesna masa u kg) – (masa masnog tkiva u kg) X 0,44=broj grama BCAA na dan.

Ocenite proizvod!
[Total: 0 Average: 0]
Upravo ste dodali ovaj proizvod u korpu: