CAL-MAG-ZINC + VITAMIN D 90T

CAL-MAG-ZINC + VITAMIN D 90T

1,200.00 RSD

  • Obezbeđuje zdravlje kože i čvrstinu kostiju, zuba i noktiju
  • Održava zdravu enzimsku aktivnost
  • Predstavlja jaku antioksidativnu zaštitu
  • Jača imunitet
  • Koristan je dodatak kod terapije rahitisa
  • Štiti pluća od aerozagađenja
  • Sa ribljim uljem (omega 3) pomaže kod lečenja psorijaze i reumatoidnog artritisa
  • Ima ulogu u mišićnoj kontrakciji, održava ujednačen ritam srca
Šifra proizvoda: amg-20887 Kategorije: , ,
Pregled korpe

Opis

Kalcijum je najzastupljeniji mineral u organizmu i odgovoran je za mnoge procese koji održavaju zdravlje organizma. Primarna mu je uloga izgradnja i održavanje skeleta i zuba. Važan je i za kardiovaskularno zdravlje, zdravlje nervnog sistema, mišića i kože. Neophodan je za apsorpciju gvožđa i vitamina B-12, učestvuje u metabolizmu nutrijenata kroz ćelijsku membranu i stvaranju novih ćelija krvi kao i u čišćenju krvi. Daje elastičnost vezivnom tkivu, poboljšava cirkulaciju, obnavlja tkiva i oštećenu kožu. Da bi kalcijum mogao da se iskoristi, neophodno je prisustvo magnezijuma, vitamina D i K. Najbogatiji izvori kalcijuma su: lišće biljaka, dolomit i školjka ostriga, a u hrani ga ima u mleku i mlečnim proizvodima, voćnim sokovima, bademu, kelju, šećernim sirupima.

Nedostatak kalcijuma i magnezujuma često prati menopauzu i karakteristična je pojava kod starijih ljudi, naročito žena. Rezultat procesa demineralizacije kostiju može da bude pojava osteoporoze. Jedini način da se spreči i zaustavi ovaj proces je suplementacija kalcijumom i magnezijumom sa vitaminom D. Nedostatak kalcijuma može izazvati deformacije u kostima, preosetljivost na stres, sklonost ka upalama, grčeve u mišićima. U slučaju nedovoljnog unošenja, kalcijum se rastvara iz kostiju, dospeva u krv i slaže se na zidove krvnih sudova što vodi njihovom zakrečenju. Kalcijum jača kosti, učestvuje u slanju poruke nervima za vršenje mišićnih kontrakcija, reguliše i mnoge druge veoma bitne funkcije u organizmu.

Vitamin D ili kalciferol je vitamin rastvorljiv u mastima kojeg organizam stvara tokom izloženosti suncu, ali ga može dobiti i iz hrane. On spada u vitamine esencijalne za ljudsko zdravlje, naročito za zdravlje kostiju jer učestvuje u stvaranju i apsorpciji kalcijuma.

Ova formula kalcijuma sa magnezijumom i cinkom može se preporučiti kao podrška terapijama:

– osteoporoze i osteoartritisa uz vitamine
– nekih alergijskih reakcija
– glavobolja i predmenstrualnih i menstrualnih tegoba
– muškog steriliteta, uz vitamin C i mangan neutrališe spermaglutinaciju, pa se broj i pokretljivost spermatozoida povećava

Upotreba: Odrasli 2 tablete dnevno.

Pakovanje: 90 tableta

Ocenite proizvod!
[Total: 1 Average: 5]
Upravo ste dodali ovaj proizvod u korpu: