Calcium Citrate Caps

1,600.00 RSD

 • jača kosti i utiče na zdravlje zuba (sa fosforom i vitaminom D učestvuje u njihovoj mineralizaciji)
 • uz vitamine pomaže u terapiji osteoporoze i osteoartritisa
 • sa magnezijumom i vitaminom D umanjuje glavobolje i predmenstrualne i menstrualne tegobe i štiti pluća u sredinama sa visokom koncentracijom smoga
 • sa vitaminom C, magnezijumom i manganom neutrališe spermaglutinaciju, a broj i pokretljivost spermatozoida povećava
 • sa vitaminom D deluje preventivno na karcinom debelog creva jer štiti epitel od otpadnih i kancerogenih materija
 • sa magnezijumom u kombinaciji važi za prirodni preparat za smirenje i • • pomaže pri lečenju depresije
 • ima ulogu u mišićnoj kontrakciji, održava elastičnost mišića i ujednačen ritam srca
 • snižava nivo holesterola tako što spečava apsorpciju zasićenih masti
 • učestvuje u regulaciji električnog potencijala ćelijske membrane, odnosno utiče na njenu permeabilnost
 • kod dece otklanja tzv. bolove rastenja i smanjuje razdražljivost centralnog nervnog sistema
 • učvršćuje nokte i uklanja bele mrlje sa njih
 • smanjuje propustljivost kapilara
Dostupnost: Nema na zalihama Šifra proizvoda: amg-12394 Kategorije: ,

Opis

U ljudskom organizmu od svih minerala najviše ima kalcijuma, koji čini čak 2% od ukupne telesne mase, a 99% od toga se nalazi u kostima, zubima i čvrstim tkivima. Onaj preostali 1%, koji se nalazi u krvi i telesnim tečnostima, je od izuzetne važnosti za srce.

U prirodi se najviše kalcijuma nalazi u lišću biljaka, dolomitu i školjki ostrige (engl. Oyster Shell), a od hrane u mleku i mlečnim proizvodima, voćnim sokovima, bademu, kelju, šećernim sirupima. Magnezijum je neophodan za normalnu funkciju kalcijuma i najbolji preparati ih sadrže u heliranom obliku, u odnosu 2:1 u korist kalcijuma, uz vitamin D, koji pomaže apsorpciju kalcijuma.
Novija ispitivanja su pokazala da snižava povišen krvni pritisak i popravlja oštećenja koja je prouzrokovao visok krvni pritisak, tako da sprečava moždani udar, hipertrofiju leve srčane komore i kongestivnu srčanu insuficijenciju.
Pored toga, kalcijum pomaže metabolizam gvožđa, apsorpciju vitamina B-12, otklanja neke alergije i nesanicu. Zajedno sa magnezijumom doprinosi zdravlju kardiovaskularnog sistema, poboljšava funkciju nervnog sistema, smanjuje bolove u leđima i bolove u menopauzi. Neophodan je za normalan rast i razvoj dece i tinejdžera. Umanjuje probleme hipoglikemije. Učestvuje u stvaranju novih ćelija krvi, kao i u čišćenju krvi, daje elastičnost vezivnom tkivu. Poboljšava cirkulaciju, obnavlja tkiva i oštećenu kožu. Poboljšava funkciju oslabljenih mišića (hemoroidi, prelomi, itd).

Nedostatak kalcijuma može da izazove deformacije u kostima, preosetljivost na stres, alergije, sklonost ka upalama, grčeve mišića. U slučaju nedovoljnog unošenja, kalcijum se rastvara iz kostiju, dospeva u krv i slaže se na zidove krvnih sudova što vodi njihovom zakrečenju.

Apsorpciju kalcijuma pomažu: vitamini A, C, D, F (nezasićene masne kiseline), gvožđe, magnezijum, mangan, bor, fosfor (umerene količine), proteini, limunska kiselina, a odmažu: velike količine masti, manjak vitamina D i magnezijuma, heksafosforna kiselina (žitarice), oksalna kiselina (čokolada, spanać).
Ni kalcijum ni vitamin C ne uzrokuju nastanak kamena u bubregu, naprotiv mogu sprečiti njegov rast.

Način upotrebe:
Za odrasle osobe od 500 do 1.500 mg dnevno (po 500 mg odjednom), uz vitamin D i magnezijum.
Deca treba da uzimaju kalcijum samo u multivitaminskim preparatima za svoj uzrast.
Za sprečavanje ili lečenje hipertenzije ili visokog holesterola u krvi potrebne su doze od 2.000 mg dnevno, za ove doze potrebno je konsultovati lekara, naročito ako se uzimaju i lekovi. Doze od preko 2.500 mg dnevno mogu izazvati hiperkalcemiju, koju karakterišu: gubitak apetita, povraćanje, zatvor, opstipacija ili zatvor i mišićna slabost. Ne uzimati kalcijum u slučaju izražene ateroskleroze i povećane viskoznosti krvi. Kod unosa veće količine vitamina C povećava se izbacivanje kalcijuma, pa ga treba nadoknaditi.
Trudnice i dojilje imaju povećane potrebe za kalcijumom. Najbolje je je uzimati kalcijum-karbonat, kalcijum-citrat ii kalcijum iz školjki  (shell). Ne preporučuje se kalcijum iz koštanog brašna jer sadrži opasnu količinu olova.

Sastav po dozi (2 kapsule):
Kalcijum (iz trikalcijum citrata) 300mg
Magnezijum (iz magnezijum oksida) 150mg
Ostali sastojci: Želatin, , prečišćena voda, MCT, magnezijum stearat, magnezijum aspartat

Ocenite proizvod!
[Total: 0 Average: 0]