fbpx
C+CITRUS BIOFLAVONID CAPS 100C.

C+CITRUS BIOFLAVONID CAPS 100C.

1,500.00 din.

Šifra proizvoda: amg-16099 Kategorije: ,
  • Opis

Opis

Vitamin C je najčešće korišten vitaminski dodatak ishrani. To je hidrosolubilan vitamin – lako se rastvara u vodi. Iako većina životinja sintetiše sopstveni vitamin C, čovek mora da ga unosi hranom i dodacima ishrani. U prirodi ga najviše ima u zelenom lišću i šipku (120 puta više nego u pomorandži), pa tek onda u agrumima i ostalom voću i povrću. Brzo se izlučuje putem mokraće i veoma je osetljiv na spoljne uticaje, pa je najbolje dodatno ga unositi u vidu dodataka ishrani. Osnovna prednost prirodnog C vitamina je u njegovoj lakšoj i boljoj apsorpciji, a to omogućava prisustvo bioflavonoida (vitamin P), kojih nema u čistoj askorbinskoj kiselini. Najpoznatije dejstvo C vitamina je učešće u stvaranju kolagena, neophodnog za razvoj i obnavljanje tkiva, desni, zuba, kostiju i krvnih sudova. Nedovoljno unošenje vitamina C izaziva skorbut, pojavu modrica, promene na mišićima. Vitamin C spada u antioksidanse, pa tako služi za detoksikaciju organizma i neutralisanje štetnih slobodnih radikala. Vitamin C kao dodatak ishrani može da pomogne kod:

– oslabljenog imuniteta, prehlada, gripa i respiratornih infekcija
– osteoporoze i reumatoidnog artritisa
– alergijskih reakcija, astme i raznih upala
– bolesti srca i povišenog nivoa holesterola i triglicerida u krvi
– slabljenja mišića, upala i bolova u mišićima nakon treninga
– terapije dijabetesa i katarakte
– stresa

Vitamin C pospešuje apsorpciju gvožđa, kalcijuma, vitamina A, D, B kompleksa, nezasićenih masnih kiselina (vitamin F), regeneriše vitamin E i štiti organizam od taninske kiseline (koja se nalazi u čaju).

Apsorpciju vitamina C pomažu bioflavonoidi, a odmažu stres, visoka temperatura, duvan (jedna cigareta uništi do 100 mg), alkohol i antibiotici. Pored ovoga, vitamin C je deo mnogih terapija i kura mršavljenja, odvikavanja od droga i alkohola (sa B kompleksom) i od pušenja, ali uz obaveznu konsultaciju lekara specijaliste.

C Plus Citrus Bioflavonoid Caps kombinuje askorbinsku kiselinu sa bioflavonoidima u jedinstvenu formulu koja pokriva dnevne potrebe za ovim antioksidansima. Sadrži kompleks citrusnih bioflavonoida, koji čine: flavanoni (hesperidin, eriocitrin, naringen, naringenin), flavonoli i flavoni.

Preporučena doza

1-2 kapsule dnevno.

[Total: 0    Average: 0/5]