CITRULLINE MALATE 300GR

2,650.00 RSD

  • Za naporne treninge, sa većim opterećenjima, pre ili u toku
  • Za funkcionalne teninge – povećava preformanse
  • Sami pravite svoju formulu NO rekatora
  • Dobar antioksidant
  • Deluje antihipertenzivno
  • Anaboličko delovanje
  • Pozitivan učinak na ugradnju proteina u mišiće
Šifra proizvoda: amg-20549 Kategorije: , , ,
Pregled korpe

Opis

L-citrulin je neesencijalna (uslovno esencijalna) amino kiselina, mikronutrijent, koju organizam ne proizvodi sam u dovoljnoj količini kada su intenzivni treninzi u putanju, pa je potrebna nadoknada.
L-citrulin je višestruko zdravstveno koristan. Ne samo što ima antihipertenzivno dejstvo (snižava krvni protosak), već je i odličan antioksidant. Takodje, povećava nivo sposobnosti, deluje anabolički i ima dobar učinak na ugradnju proteina u mišiće.

Zajedno sa argininom i ornitinom, citrulin ima bitnu ulogu u ciklusu uree, i u sinergiji oslobadjaju organizam od amonijaka, štetnog nusprodukta metabolizma proteina u organizmu. Citrulin je prekursor arginina, amino kiseline koja je zadužena za stvaranje azot oksida (NO) koji opušta krvne sudove i pospešuje bolju cirkulaciju krvi. Na osnovu studija je utvrdjeno da pomaže u rešavanu problema erektilne disfunkcije.

Kao prirodan izvor se može naći u mnogim namirnicama, ali ga najviše ima u lubenici. U kombinaciji sa jabučnom kiselinom čini L-citrulin malat. Malat – jabučna kiselina, je bitan medjuprodukt krebsovog ciklusa, koji je važana karika u sintezi ATP-a. Ova kombinacija poboljšava cirkulaciju, i tako otklanja zamor mišića, bustuje mišićnu izdržjivost i ubrzava oporavak.

Sastojci: L-citrulin (49,8%); jabučna kiselina (49,8%); sredstvo protiv zgrudvavanja – silicijum-dioksid.

Način upotrebe: pomešati jednu dozu (3 g = 1 merica napunjena do oznake ili puna kafena kašika) sa 300 ml vode u šejkeru i konzumirati jednom dnevno, najbolje 30 min. pre treninga.

Upozorenja: Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina, trudnicama i dojiljama, kao ni osobama preosetljivim na neki od sastojaka proizvoda. Pre upotrebe treba se posavetovati sa lekarom ili farmaceutom. Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti.

Način čuvanja: Čuvati u dobro zatvorenoj ambalaži, na hladnom i suvom mestu.

Informacije o alergenima: Proizvedeno u pogonu u kom se prerađuju mleko, jaja, gluten, soja, sumpor-dioksid, školjkaši i ostali mekušci i jezgrasto voće.

Ocenite proizvod!
[Total: 2 Average: 5]