AKCIJA

GLUTAMINE 240GR

1,450.00 RSD

6Pak Nutrition Glutamine, prašak za pripremu napitka je dodatak ishrani na bazi glutamina obogaćen taurinom i vitaminom B6, namenjen kao nutritivna podrška i dodatni izvor ovih nitrijenata u ishrani osoba koje se bave sportom i intenzivnom fizičkom aktivnošću.

Šifra proizvoda: amg-21067 Kategorije: , ,
Pregled korpe

Opis

Vitamin B6 doprinosi održavanju normalnog energetskog metabolizma, smanjenju umora i iscrpljenosti, normalnom metabolizmu proteina i glikogena, normalnoj funkciji imunskog sistema, normalnoj funkciji nervnog sistema, normalnoj psihološkoj funkciji, normalnoj sintezi cisteina, normalnom metabolizmu homocisteina, regulaciji hormonske aktivnosti i normalnom formiranju crvenih krvnih zrnaca.

Važnost glutamina

L-glutamin je jedna od najzastupljenijih aminokiselina u međućelijskom i unutarćelijskom okruženju. Javlja se u slobodnom obliku i stoga nije povezan sa drugim aminokiselinskim strukturama. Vredi shvatiti da je glutamin veoma važan element u procesu metabolizma azota, proteina i energije. Deluje kao specifičan prenosnik azota između ćelija i organa. Čak je i alternativa glukozi i može se, poput glukoze, koristiti kao „mišićno gorivo“. Takođe učestvuje u sintezi proteina, nukleinskih kiselina (DNK, RNK) i samih nukleotida. Pomaže u održavanju pH ravnoteže transportujući amonijak između tkiva. Morate priznati, spektar delovanja ove naizgled obične aminokiseline izuzetno je širok i koristan, zar ne?

Glutamin i vežbanje

Postoji određena veza između dostupnosti glutamina i metabolizma i skeletnih mišića. Oni su najveće skladište glutamina, a takođe su i jedno od najvažnijih mesta njegovog formiranja. Stoga oni igraju ključnu ulogu u njegovom metabolizmu. Postoje indikacije da glutamin pokazuje citoprotektivne, tj. zaštitne (vrlo važne u slučaju pojačanih kataboličkih procesa) i antioksidativne efekte.

Ocenite proizvod!
[Total: 2 Average: 5]