IRON MATRIX

650.00 RSD

– sa dodatkom vitamina C, cinkom i folnom kiselinom
– jača imuni sistem
– smanjuje umor
– obezbeđuje transport kiseonika u krvi do svih delova tela

Šifra proizvoda: amg-19907 Kategorije: , ,
Pregled korpe

Opis

Gvožđe je obilno zastupljeno u zemljinoj kori, predstavlja četvrti najzastupljeniji elemenat i drugi najzastupljeniji metal u prirodi. Neophodan je za rast, razvoj i normalne funkcije ćelija. Uključen je u kompletan proces disanja – transport kiseonika (hemoglobin) i transport elektrona, kao i stvaranja energije u organizmu. Pored toga, gvožđe učestvuje u sintezi DNK, razvoju mozga i imunih funkcija, sintezi kolagena, serotonina, dopamina i norepinefrina. Glavna funkcija gvožđa je doprinos normalnom formiranju crvenih krvnih zrnaca i hemoglobina, transport kiseonika i pružanje energije svim organima i tkivima u organizmu. Dodatak vitamina C povećava i pospešuje apsorpciju gvožđa koje je neophodno za celokupan imuni sistem, sintezu DNK, reprodukciju kao i mnoge druge funkcije u organizmu koje ga čine zdravim.Gvožđe smanjuje zamor i obezbeđuje pravilan metabolizam vitamina B kompleksa, a najvažnija uloga mu je transport kiseonika kroz krvotok.

Cink pozitivno utiče na kiselo-bazni metabolizam i metabolizam makronutrijenata, sintezu DNK, sintezu proteina, metabolizmu ugljenih-hidrata. Daje podršku dobrom imunom sistemu, dobrom stanju kostiju, kože noktiju i zuba. Takođe doprinosi normalnom metabolizmu vitamina A, dobrom vidu, plodnosti i reprodukciji, održavanju normalnog nivoa testosterona u krvi kao i zaštiti ćelija od oksidativnog stresa.

Folna kiselina spada u grupu B vitamina. Važan je sastojak organizma jer učestvuje u stvaranju eritrocita, služi za normalno funkcionisanje mozga, a značajna je i za mentalno i emocionalno zdravlje. Sprečava umor, nesanicu i depresiju. Poznato je da nedostatak folne kiseline može dovesti do anemije. Iz ovog razloga ona se koristi za prevenciju.Zaštita srca i krvnih sudova takođe je jedna od uloga folne kiseline.

Način upotrebe: Konzumirati jednu tabletu dnevno.

Pakovanje: 90 tableta

Ocenite proizvod!
[Total: 1 Average: 5]