L-Carnitine Fuel 1100

L-Carnitine Fuel 1100

2,550.00 din

L-Carnitine Fuel 1100 Liquid je tečna brzodelujuća forma aminokiseline karnitina. L-karnitin se klasifikuje u aminokiseline, iako je zapravo mnogo bliži B vitaminima po funkciji. Njegova primarna uloga je da olakša transport masnih kiselina dugih lanaca u ćelijske mitohondrije, gde se odvija proizvodnja energije. Karnitin pomaže organizmu da od unesene hrane stvori energiju, a istovremeno sprečava nagomilavanje masnoća oko vitalnih organa ubacujući masnoće u ćelije, gde sagorevaju oslobađajući energiju.

 

Availability: Nema na zalihama Šifra proizvoda: amg-12374 Kategorije: ,

Opis

Karnitina ima najviše u mesu i namirnicama životinjskog porekla, tako da je veoma važno da ga vegetarijanci dodatno unose. Dnevno sa hranom čovek unese prosečno oko 50 mg karnitina. Organizam može i sam da ga proizvede sintezom iz aminokiselina metionina i lizina, vitamina B-6, vitamina C, gvožđa i niacina. Ali mnoga istraživanja ukazuju da je organizmu potrebno najmanje 500 mg karnitina dnevno, a aktivnim sportistima i znatno više, do 3000 mg.

Karnitin je osnova za produkciju hormona, uključujući i anabolne hormone poput testosterona, zbog čega ga sportisti rado koriste za povećanje mišićne mase. Pomaže u kontroli štetnog uticaja kortizola (hormona koji stimuliše kataboličke procese) na moždane i mišićne ćelije. Suplementacija karnitinom neophodna je kod sportova koji zahtevaju izdržljivost, kao što su na primer maraton i biciklizam, pošto kod intenzivnih treninga nivo karnitina značajno opada. Uz karnitin kiseonik se maksimalno iskorištava, što rezultira mogućnošću dužeg treniranja sa minimalnim zamorom.

Karnitin može da bude od velike koristi i dijabetičarima, jer utiče na pojavu koja se zove dijabetska ketoza – prisustvo abnormalne količine ketona u krvi. Ona nastaje u nedostatku insulina, kada se masti pojačano metabolišu. Ketoni ili ketonska tela su toksične kisele supstance, produkt procesa iskorištavanja masnog tkiva za proizvodnju energije, koje se nagomilavaju u krvi i koji su uzrok mirisa na aceton kod nekih dijabetičara. Neka od svojstava L-karnitina:

  • ubrzava metabolizam i iskoristljivost masti za stvaranje energije
  • smanjuje stvaranje laktata, soli mlečne kiseline
  • povećava energiju, snagu i izdržljivost
  • učestvuje u izgradnji čiste mišićne mase i daje definiciju
  • učestvuje u produkciji testosterona
  • antikatabolički efekat
  • ubrzava oporavak nakon intenzivnog treninga
  • preventiva je srčanim oboljenjima (angina pectoris, infarkt)
  • smanjuje nivo triglicerida i štetnog holesterola (LDL), a podiže nivo dobrog (HDL) holesterola- redukuje ketone u krvi, što je značajno za dijabetičare

Upotreba: 1 supena kašika dnevno. Pre upotrebe, dobro promućkati.

Pakovanje: 473 ml

[Total: 0   Average: 0/5]
Upravo ste dodali ovaj proizvod u korpu: