NAC (N-Acetyl-Cysteine) 60C

1,890.00 RSD

  • Obnavlja nivo glutationa posle intenzivnih napora
  • Potpomaže pravilno funkcionisanje jetre
  • Neutrališe slobodne radikale
  • Olakšava iskašljavanje i redukuje sluz i intenzitet kašlja kod bronhitisa
  • Ubrzava oporavak posle prehlada i fizičke aktivnosti
  • Povećava izdržljivost i snagu kod sportista
Šifra proizvoda: amg-18801 Kategorije: , ,
Pregled korpe

Opis

N-acetil cistein (NAC) je acetiliran oblik aminokiseline cisteina. Ove dve aminokiseline su funkcionalno tesno povezane, ali je NAC znatno stabilniji oblik.Ključna amino kiselina u produkciji glutationa, master antioksidanta našeg tela je cistein. NAC je oblik cisteina sa većom bioraspoloživošću pa je tako i značajan za produkciju glutationa. Podsetimo se da se glutation smatra peptidom dugovečnosti (čine ga glutaminska kiselina, glicin i cistein), a naročito je značajan za neutralisanje slobodnih radikala, produkata kiseoničnog metabolizma naših ćelija.
Štiti jetru i mozak od oštećenja koja nastaju pod uticajem zagađivača, kao što su: alkohol, dim cigarete i štetne materije iz zagađenog vazduha.Stimuliše regeneraciju oštećenih ćelija jetre te na taj način potpomaže dobro funkcionisanje jetre.
NAC ima pozitivan učinak kod hronične opstruktivne bolesti pluća. Može se preporučiti kao dodatak terapijama emfizema, sinuzitisa, upala uha, virusnih infekcija, hroničnog bronhitisa i hroničnih plućnih bolesti uopšte.Novija istraživanja ukazuju na olakšanje nazalne i sinusne kongestije kod alergija i respiratornih infekcija.
N-acetil cistein povećava izdržljivost kod sportista, poboljšavajući njihove performanse i osetljivost na umor. Takođe ubrzava regenerativne procese posle vežbanja i smanjuje upalu koja je posledica preopterećenja.

Doziranje i način upotrebe:
1 kapsula dnevno između obroka

Upozorenje: Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Osobe koje intenzivno kašlju, treba da uzimaju NAC ujutro i tokom popodneva, ne pre spavanja i noću, na prazan stomak. Osobe koje pate od čira na želucu, ne treba da koriste suplemente koji sadrže N-acetil cistein.

Ocenite proizvod!
[Total: 9 Average: 3.7]