TRIBULIS TERRESTIS DARK

2,450.00 RSD

Dostupnost: Nema na zalihama Šifra proizvoda: amg-19435 Kategorije: , , ,

Opis

Tribulus (Tribulus terrestris, babin zub, zubačica) je zeljasta biljka iz porodice Zygophyllaceae. Raste u sušnim i suptropskim predelima južne Evrope, na Balkanu, Azije i Severne Amerike. Oduvek se koristila za lečenje impotencije i za podmalađivanje, a u savrameno doba postaje popularna među sportistima, bodibilderima i atletičarima kao prirodni stimulans.

Ekstrakt ploda sadrži visok nivo steroidnih saponina, ako i polisaharida i sterola (sitosterol, kampesterol). Od flavonoida najviše ima kempferola i kempferolnih glikozida, kao i kvercetina. Tu su i masne kiseline (stearinska, oleinska, palmitinska, linoleinska). Ima i tanina, vitamina C i kalijumovih soli, a otkrivena su i dva alkaloida (harman i norharman). U listu biljke takođe mogu se naći: askorbinska kiselina, kalcijum, gvožđe, fosfor i proteini.

Kvalitet suplementa u mnogome zavisi od dela biljke koji se koristi, perioda branja biljke. U tradicionalnoj medicini tribulus se koristi za napetost stomaka, dijareju, kamen u bubregu, krvarenje iz nosa, vitiligo, kao afrodizijak, diuretik… Steroli pomažu kod preoblema sa prostatom. Istraživanja su pokazala da su one žene koje su koristile tribulus tokom menopauze imale manji disbalans hormona.

Tribulus se koristi kao nesteroidni preparat biljnog porekla koji na prirodan način stimuliše povećanje nivoa testosterona, indirektno topi mast, i povećava snagu.

Ostali efekti Tribulus terrestrisa su: sniženje nivoa holesterola, sniženje krvnog pritiska, povećanje erekcije kao i dužine trajanja i učestalosti seksualnih odnosa.

Standardna doze zavisi od procenta saponina, koji se kreće od 90 do 1500 mg ekstrakta dnevno. Tribulus Terrestris Dark sadrži 2000 mg standardizovanog ekstrakta tribulusa od čega 40% (800 mg) saponina.

Preporučeno doziranje i način upotrebe

Uzimati 1 tabletu dnevno na prazan stomak, najbolje ujutro. U danima treninga, 1 dodatnu tabletu uzeti 30 min. pre treninga.

SASTAV

Ocenite proizvod!
[Total: 5 Average: 4.2]