BCAA 12,000 457gr

Originalna cena je bila: 4.650 RSD.Trenutna cena je: 4.250 RSD.

Vreme intezivnih treninga

Periodi intezivnih treninga često izaziva tzv. kataboličko stanje u kojem se mišićno tkivo brže troši nego što može da se oporavi i dopuni.

Tokom napornih treninga mišić uz rezerve glikogena počinje da koristi i velike količine amino kiselina kao izvor energije, što je pogubno za mišićni rast jer se pokreću negativni katabolički procesi. Organizam medju prvim aminokiselinama u telu počinje da razgradjuje BCAA, s obzirom da one lako zamenjuju glukozu koja je važni proizvođač energije

Preporuka za korišćenje:

Najčešća preporuka za sportiste je 5-10 gr u danu pauze i 10-20 gr u vreme treninga. Jedna od umerenih preporučenih doza je 77mg na 1 kg mišićne mase, tako da osoba od 78 kg treba da unese 6 gr BCAA pre i isto toliko za vreme treninga ili utakmice. Ako se koriste u preporučenim dozama nisu poznata neželjena dejstva, uz uzimanje BCAA preporučuje se dodatak vitamina B. Piti razmućeno u čaši vode ili soka.

BCAA-100%Crystalline12.000 Powder –  (67 porcija). Jedna merica (6 gr) sadrži: L-Leucine 3000 mg, L-valine 1500 mg, L-Isoleucine 1500 mg

Pakovanje: 400 gr.

Šifra proizvoda: amg-12440 Kategorije: ,

Čuvari mišićne mase

BCAA Aminokiseline čuvaju mišićnu masu u izuzetnim uslovima dugotrajnih napora i veoma visokih temperatura. Po istraživanjima BCAA Aminokiseline sprečavaju katabolične procese razgradnje proteina u mišićima usled fizičkog napora. . BCAA lanac Aminokiselina utiču da telo tokom vežbanja sagoreva telesne masti, a ne mišić, pri tom čuvajući rezerve glikogena u mišićima od pojačanog razlaganja u vreme treninga. BCAA u prahu su napravljene da povećaju izdržljivost, poboljšaju fizičke performanse, pomognu u mentalnom oporavku i prevazilaženju kriza odlažući “Centralni umor” koji usled dugotrajnih napora i intezivnih treninga postaje stalni pratilac sportista.

Leucin anabolički graditelj mišića

BCAA su Amino kiseline razgranatog lanca u čiji sastav ulaze Leucin, Izoleucin i Valin. Ultimate Nutrition je svoj BCAA 100% crystaline bazirao na Leucinu, najmoćnijom Aminokiselinom u lancu BCAA kiselina. Leucin ima ogromnu prednost nad drugim Amino kiselinama u anaboličkoj izgradnji mišića jer za razliku od drugih Amino kiselina sintezu proteina vrši direktno u mišićima. (pročitati više o Leucinu kod Aminobolica)