BCAA plus Glutamin Maxler 300g

2,400.00 RSD

– Optimalni odnos L-leucina, L-valina i L-izoleucina od 2: 1: 1
– 1 odza sadrži 3g glutamina
– za izgradnju mišićne mase i brz oporavak
– glutamin utiče na povećanje ćelijskog volumena i povećava napumpanost mišića
– čuvaju rezerve glikogena u mišićima
– jačaju imunitet

Šifra proizvoda: amg-19209 Kategorije: , ,
Pregled korpe

Opis

BCAA plus Glutamin Maxler je suplement koji ima sve što vam treba da mišići rastu brže i da ne dođe do razgradnje mišića.
Prvi sastojak koji se nalazi u ovom proizvodu su BCAA aminokiseline. BCAA aminikiseline se metabolišu u mišićima, a ne u jetri kao ostale amino kiseline. Mogu da se iskoriste za izgradnju proteina i kao energetski izvor.BCAA (Branched Chain Amino Acids) čine tri aminokiseline razgranatih lanaca: L-valin, L-leucin i L-izoleucin. Pošto su BCAA esencijalne aminokiseline, ljudski organizam ih ne može sintetisati, pa ih mora unositi hranom ili dodacima ishrani. BCAA aminokiseline predstavljaju vrhunski dodatak ishrani jer se brzo vare i šalju u krvotok. Uzimanje BCAA pre, za vreme i posle treninga sprečava iscrpljenost mišića. BCAA takođe sprečavaju korišćenje proteina u energetske svrhe.
Pri normalnim uslovima naše telo sintetiše dovoljne količine L-glutamina. Međutim, kada je telo izloženo takvim metabolički stresnim situacijama, L-glutamin postaje esencijalna amino kiselina, naše telo ne može proizvesti potrebne količine i veoma je važno da se obezbedi odgovarajući unos putem suplementacije, kako bi se zadovoljili fiziološki zahtevi u novonastaloj situaciji. Intenzivan trening kome izlažemo svoje telo je takođe stresna situacija i ako ne vodimo računa o svojim potrebama, lako možemo postati deficitarni sa ovim nutritijentom.
Glutamin pokazuje zadivljujuće rezultate kod fizički aktivnih osoba, naročito onih koji žele da povećaju mišićnu masu, a smanje telesne masnoće. Utiče na povećanje volumena ćelije, a time i na veličinu mišića. Bitan je za pravilan i brz oporavak nakon treninga i podržava imunitet povećanjem nivoa aminokiseline glutationa, koja je vrlo jak antioksidant. Zbog jakog antikataboličkog efekta – neutrališe kortizol koji nastaje usled napornog vežbanja – vrlo je značajan suplement za sportiste. Najvažniji je za bodibildere i sportiste koji se bave teškim i eksplozivnim sportovima.
Glutamin se prirodno nalazi u hrani bogatoj proteinima, kao što je riba, crveno meso, pasulj, mlečni proizvodi. Veoma je važna za pravilno funkcionisanje organizma – za rad mozga, imunološkog sistema i organa.

Način upotrebe: Izmešati 2 merice (10 g) proizvoda sa 250 ml vode i tako konzumirati.

Pakovanje: 300g

Broj porcija: 30

Veličina porcije: 2 dozne merice (10g)

Ukusi: Lubenica, Grejpfrut, Limun Čaj

Ocenite proizvod!
[Total: 1 Average: 5]