Collagen Marine Skin Care 500ml

Collagen Marine Skin Care 500ml

2,850.00 RSD

– 5 g hidrolizata kolagena (po porciji) iz morske ribe
– sa hijaluronskom kiselinom i vitaminom C
– revitalizuje kožu lica i tela
– održava elastičnost i zategnutost kože
– jača i regeneriše kosti, mišiće, zglobove, tetive i ligament
– obnavlja vezivno tkivo i ubrzava zarastanje rana
– usporava opadanje kose i jača je
– povećava kvalitet i jača nokte

Šifra proizvoda: amg-19202 Kategorije: , ,

Opis

Marine Collagen Skin Care ima jedinstven sastav koji kombinuje kolagen iz morske ribe sa vitaminom C i hijaluronskom kiselinom. Ova kombinacija održava zdravlje, elastičnost i normalnu funkciju prirodnog kolagena, povećava hidrataciju kože i značajno smanjuje dubinu bora.
Idealan je i kao izvor kolagena za sportiste i može da se uzima uz trening ili vežbe jer podstiče oporavak celokupnog vezivnog tkiva. Kompleks aminokiselina od kojih se kolagen sastoji ima pozitivan efekat na oporavak tela nakon treninga, ali može da bude od koristi i manje aktivnim i starijim osobama sa prvim znacima smetnji u zglobovima i ligamentima jer hidrolizat kolagena ima značajnog uticaja na obnavljanje kože i hrskavice.

Kolagen je glavni strukturalni protein u vanćelijskom prostoru i sastavni je deo raznih vrsta vezivnog tkiva u organizmu. Kod sisara predstavlja najzastupljeniji protein, jer je zastupljen u 25–35% ukupne količine telesnih proteina. Sastoji se od međusobno povezanih aminokiselina koje čine vezivno tkivo tetiva, ligamenata i kože.Kolagen, kao većinski sastojak naše kože, čini je elestičnom i hidrira je. Organizam sam prirodno proizvodi kolagen ali njegovo prisustvo i regeneracija opada sa starenjem. Da bi se taj proces ublažio, potrebno ga je dodavati ishrani u obliku suplemenata. Tako će se stvoriti zaliha, ali i podstaći prirodna produkcija.

Hijaluronska kiselina je još jedna vrlo zanimljiva i važna supstanca koja se nalazi u gotovo svakoj ćeliji humang organizma i ima izuzetan značaj u obavljanju osnovnih metaboličkih i fizioloških funkcija. Poluživot molekula hijaluronske kiseline u fiziološkim uslovima, za većinu tkiva iznosi manje od tri dana, a u koži oko 24 časa. U organizmu se konstantno vrši sinteza hijaluronske kiseline kako bi se popunili depoi, međutim sa starenjem dolazi do smanjenja njene količine odnosno do usporavanja njene sinteze i u tom slučaju suplementacija hijaluronskom kiselinom je vrlo poželjna. Ona ima veliki značaj za očuvanje elastičnosti, hidratacije i čvrstine kože. U kostima i hrskavicama koje čine zglob vrši raspodelu i amortizuje mahanički pritisak na koštanu strukturu koji nastaje pokretanjem zglobova, povećava otpornost na habanje, “podmazuje” zglob i povećava viskozitet zglobne tečnosti. Zajedno sa kolagenom i elastinom formira tzv. Ekstracelularni matriks koji obezbeđuje elastičnost tkiva, sprečava dehidrataciju, omogućava transport hranljivih materija i otpadnih produkata metabolizma.

Preporučeno doziranje i način upotrebe: 1 – 2 doze (25 – 50 ml) proizvoda dnevno samog ili razblaženog sa vodom.

Pakovanje: 500ml

Broj porcija: 20

Velicina porcije: 25ml

Ukusi: Mango, Jagoda

[Total: 1   Average: 5/5]
Upravo ste dodali ovaj proizvod u korpu: