GLUTATHIONE VEGE 200MG 90C

2.850 RSD

  • Jača imuni sistem
  • Štiti organizam od slobodnih radikala – destruktivnih molekula
  • Podržava uravnoteženost hormona
  • Otklanja toksine iz organizma
  • Smanjuje rizik od pojave bolesti jetre i tumora
  • Otklanja hronične upale koje dovode do artritisa ili kardiovaskularnih oboljenja
  • Brani ćelije od štetnih uticaja duvanskog dima
Šifra proizvoda: amg-20661 Kategorije: ,

Jedna od najvažnijih aminokiselina za zdrav organizam je L-glutation, koja se navećim delom proizvodi u jetri. Učestvuje u mnogim telesnim funkcijama, kao što su sinteza i obnova DNK, sinteza proteina, nesmetana proizvodnja prostaglandina (lokalno dejstvujući molekulski glasnici) i transportu aminokiselina. Glutation učestvuje u metabolizmu karcinogena (supstance koje učestviju u izazivanju kancera) i toksina, podržava imunološku funkciju i učestvuje u sprečavanju degeneracije ćelija i podstiče enzime za rad. Važan je i antioksidant, kako sam tako i kao pomoć ostalim antioksidanata u telu. Glavna je odbrana od bakterija, virusa, zagadjenja, stresa i dr.

L-glutation je tripeptid, koji se bazira na tri aminokiseline – cisteina, glutaminske kiseline i glicina. Nivo glutationa se prirodno snižava procesom starenja, uzrokovano bolestima i stresom, fizičkim naporom i intenzivnim bavljenje sportom. Manjak glutationa u organizmu može izazvati degeneraciju makule (bolet središnjeg dela mrežnjače), dijabetes, plućne ili bolesti organa za varanje. Prepotučljivo je nadoknaditi manjak konzumiranjem suplemenata, kako bi se sprečila mogućnost pojave poremećaja i rizika od bolesti, i rapidnog starenja izazvanog narušavnjem imunološkog sistema.

Vežbači i sportisti koji koriste suplemente za povećanje nivoa testosterona, radi kvalitetnije mišićne mase, veće izdržljivosti i energije, bi bilo poželjno da uzimaju i glutation koji je zadužen da kontroliše i održava balans hormona u organizmu. On igra glavnu ulogu i u skladištenju i raspradjivanju aminokiselina kroz organizam, tj. u sinergiji proteina, što dovodi do lakšeg održavanja mišićne mase.

Studije su pokazale da je kod ljudi obolelih od težih bolesti (sida, rak, ateroskleroza) nivo glutationa bio jako nizak. Niska koncentracija glutationa se primećuje i kod ostalih bolesti, pogotovo kod hroničnih oboljenja respiratornog trakta i virusnih oboljenja.

SASTAV

Upotreba: Odrasli 1 kapsula dnevno uz obrok. Za bolji efekat se može kombinovati sa alfa-lipoinskom kiselinom, vitaminima E i C ili N-acetil cisteinom (NAC), kao i sa koenzimom Q10.

Pakovanje: 90 kapsula