L-TYROSINE 500MG

1,750.00 RSD

  • Podstiče moždane funkcije
  • Povećava koncentraciju i rad moždanih funkcija
  • Utiče na bolje raspoloženje i suzbija depresiju
  • Štiti zdravlje kože
Šifra proizvoda: amg-20744 Kategorije: , ,
Pregled korpe

Opis

Tirozin je neesencijalna organska aminokiselina koja ima svoju važnu ulogu u sintezi proteina. Dolazi od esencijalne aminokiseline fenilalanin, ali pošto njega treba sačuvati za ostale važne funkcije u organizmu, tirozin se može konzumirati kao dodatak ishrani.

Tirozin je najvažniji činilac u stvaranju pojedinih važnih neurotransmitera, a važan je zbog stimulisanja rada moždanih funkcija. Neurotransmiteri utiču na koncentraciju, memoriju, učenje i bolje raspoloženje. Na primer, da bi fenilalanin delovao, on se prethodno mora pretvoriti u tirozin. Ako ne dodje do ove sinteze, mozak neće stvoriti adekvatnu količinu norepinefrina što može izazvati mentalnni zamor i depresiju. Studije su pokazale da konzumiranje tirozina kao supelmenta može pomoći kod depresivnog ponašanja koje se teško otklanja klasičnim lekovima i pruža priliku za smanjenje doziranja lekova na minimum.

Tirozin ima pozitivne rezultate i kod odvikavanja od opijata jer otklanja razdražljivost, depresiju, umor i ostale neželjene efekte koji prate odvikavanje. Istraživanja su pokazala da su kod lošeg raspoloženja i depresivnih stanja nivoi turozina niski i da doatnim unosom ove aminokiseline dolazi do poboljšanja.Povećan unos tirozina je často potreban sportistima, gojaznim i starijim osobama. Za sportiste je bitan jer eliminiše psihofizički zamor i stres izazvan napornim vežbanjem. Takodje utiče na proizvodnju hormona tiroidne žlezde – tiroksina, što kod gojaznih osoba stimuliše bolji metabolizam materija, a otud nastaje topljenje masnih naslaga.

Ova aminokiselina održava i zdravlje kože. Stanje epiderma, koji je bio pod uticajem ultravioletnog zračenja, organizam održava pomoću melanina koji je metabolit tirozina. Ukoliko u organizmu ima manjak melanina, suplementacija L-tirozinom može da pomogne. Melanin je važan jer nakon izloženosti kože sunčevim zračenjem, on stvara zaštitni sloj koji onemogućava zaštitu od oštećenja dubokih elemenata tkiva kože.

Upotreba: Odrasli 1 kapsula 1-3 puta u toku dana.

Pakovanje: 100 kapsula.

Upozorenje: Proizvod se ne preopručuje deci, trudnicama i dojiljama, osobama sa urođenim poremećajima metabolizma (alkaptonurija i tirozinemija tip I i II), hipertenzijom ili melanomom, kao ni osobama koje uzimaju inhibitore monoaminooksidaze (MAOI).

Ocenite proizvod!
[Total: 1 Average: 5]