Premium Inosine

Premium Inosine

2,600.00 din.

Korišćenje

Veliki broj sportista koji nisu Body Bilderi i dizači tegova, Inozin koristi isključivo u pripremnom i zimskom periodu, naročito kada rade sa tegovima i velikim opterećenjima. Oni koji intezivno tokom cele godine rade sa tegovima najčešće uzimaju Inozin u periodu rada na snazi i masi mišića. Prve rezultate treba očekivati posle 15 dana, mada ima onih kojima ovaj suplement odmah, već po prvom uzimanju daje rezultat u većem broju ponavljanja tokom serije i skraćenju potrebnog odmora za sledeći izazov.

Postoji nekoliko varijanti korišćenja „Premium Inosine“:

  • Prva je u danima kada se ne trenira: 2 puta po 2 kapsule na dan, isključivo na prazan stomak.
  • Na dan treninga: 2 kapsule ujutro na prazan stomak, i 2 kapsule 45 min-60 min pre treninga. Neki vežbači na dan treninga uzimaju: 1 kapsulu ujutro na prazan stomak i 3 kapsule 45-60 min pre treninga. Premium Inosine je preporučljivo kombinovati sa Kreatinom, Krealkalinom, ili BetaKrealkalinom.

NAPOMENA: Postoji nekoliko vrsta Inozina na tržištu suplemenata. Najkvalitetniji je „hypoxanthine riboside“ koji se proizvodi u Japanu od kojeg je i napravljen Ultimate Nutrition „Premium Inosine“

Pakovanje: 100 kapsula po 500 mg

Šifra proizvoda: amg-12462 Kategorije: ,

Opis

Nekada je Inozin bio strogo čuvana tajna vrhunskih sportista naročito iz Rusije, tačnije nekadašnjeg Sovjetskog Saveza, Japana, DDR-a (Bivša Istočna Nemačka). Inosine je otkriven u Nemačkoj još u 19 veku kada je naučnik Jutus von Liebeg uspeo da ga izoluje iz mišića. Ovo je bilo moguće jer se Inozin kao prirodno jedinjenje nalazi u ljudskom organizmu, naročito u skeletnim mišićima koji sačinjavaju čak oko 40% telesne težine, kao i u srčanom mišiću. U Japanu su rađena veoma detaljna ispitivana na uticaj Inozina u radu srčanih mišića i došli su do zaključaka da pomaže kod problema sa srčanom aritmijom, miokardioskleroze, miokarditisa i svih drugih problema kardio sistema, jer poboljšava proizvodnju ATP-a, glavnog molekula za rad svakog mišića pa i srčanog koji je i najviše aktiviran. U naučnim labaratorijama Sovjetskog Saveza istraživao se uticaj ovog suplementa u sportu. Zato se i sredinom osamdesetih godina govorilo da je Inosine uz kombinaciju sa Kalijum Orotatom jedna od najvećih tajni uspeha Sovjetskih sportista.

Inosine u sportu

Svaki ozbiljniji sportista koji se sprema za velika takmičenja u svoj suplement program ubacuje obavezno Inozin. Ovaj suplement ima zadatak da prođe kroz ćelijsku membranu mišića i da zajedno sa ribozom (prost ugljeni hidrat) proizvedu molekul snage i energije dobro poznati ATP, a da pritom spreče pojačani unos mlečne kiseline u mišiće, pomognu u procesu sinteze proteina i transportu kiseonika od koga zavise svi procesi. U praksi ovo znači više energije, eksplozivnosti, brzine, snage, izdžljivosti. Dizači tegova i Body Bilderi naročito u periodu rada na masi i snazi uzimaju Inozin jer im pomaže da urade još nekoliko neophodnih serija i ponavljanja preko svojih mogućnosti, kao i da im se brže oporave mišiči u pauzama između serija vežbi. Biciklisti, trkači i sprinteri veoma cene Inozin i nema ozbiljnije reprezentacije koja ga ne uzima. Njima ovaj suplement naročito pomaže da u najtežima delovima trke, kao što su uzbrdice, gde se troši najviše snage – budu mnogo duže u takozvanoj crvenoj zoni opterećenja organizma , to jest u brzini koja skoro maksimalno opterećuje mišiće. Plivači takođe uzimaju Inozin naročito oni koji se bave sprint disciplinama u kojima je potrebno utrošiti mnogo snage i energije za relativno kratko vreme, ali koriste ga i oni koji plivaju na duže staze jer im Inozin između ostalog ublažđava zamor mišića. U Borilačkim sportovima gde je neophodna brzina, eksplozivnost ali i izdržljivost Inozin je više nego poželjan.

[Total: 2    Average: 4/5]
You've just added this product to the cart: