HIGH POTENCY VIT C 1000mg 250tab

2,500.00 RSD

– 1000mg vitamina C po tableti
– obogaćen plodom šipka
– snažan antioksidans
– jača vezivno tkivo
– ubrzava sintezu proteina
– podstiče rad mozga

Šifra proizvoda: amg-19762 Kategorije: , ,
Pregled korpe

Opis

Esencijalni vitamin za ljudsko telo i jedan od najvažnijih antioksidanata. Vitamin C je najčešće korišten vitaminski dodatak ishrani. To je vitamin rastvorljiv u vodi. U prirodi ga najviše ima u zelenom lišću i šipku (120 puta više nego u pomorandži), pa tek onda u agrumima i ostalom voću i povrću.Bioflavonoidi prisutni u plodu divlje ruže (šipak) olakšavaju apsorpciji vitamina C.

Vitamin C učestvuje u stvaranju i održavanju kolagena, proteina koji je neophodan za regeneraciju tkiva, za zdrave i jake kosti i zube, zdravu kožu, hrskavice, tetive i za formiranje krvnih sudova.

Uključen je u konverziju folne u hidrofolnu kiselinu, u metabolizam ugljenih hidrata, u sintezu lipida i proteina. Ovaj vitamin uključen u proizvodnju tirozina, neurotransmitera koji pospešuje pravilan rad mnogih žlezda i hormona. Poboljšava rad mozga i podstiče protok krvi u mozak.

Učestvuje u metabolizmu gvožđa, povećava otpornost prema infekcijama i učestvuje u ćeliskom disanju.

Vitamin C ima antioksidativnu funkciju uklanjanjem slobodnih radikala i važan je faktor u sagorevanju masti tako što pomaže stvaranje karnitina koji ima ključnu ulogu u sagorevanju materija.

Način upotrebe: jedna tableta dnevno

Pakovanje: 250 tableta

Ocenite proizvod!
[Total: 1 Average: 5]