Izgubite mast izgradnjom mišića!

metabolizam

Izgubite mast izgradnjom mišića!

Želite li siguran način kako bi se vaše telo oslobodilo od ružnog masnog tkiva, još bolje, rešilo ga se zauvek?

Saznajte kako da ubrzate vaš telesni metabolizam. Jedan od načina da to učinite je uvođenje treninga sa opterećenjem u svoju rutinu. To je zato što, što više mišićne mase imate, više telesne masti ćete izgubiti, čak i u odmoru!

Vaš metabolizam određuje kako vaše telo koristi kalorije tokom dana za energiju.
Metabolizam je jednostavno brzina kojom vaše telo sagoreva hranu. To je pretvaranje svarenih materija u energiju ili komponente za izgradnju mišića.

Imajući ubrzan metabolizam znači da ćemo izgoreti više kalorija jer naše telo će koristiti i goriti hranu češće. Jedan od načina da se ubrza naš metabolizam je povećanje količine mišićnog tkiva u telu.

Mišić pomaže da ubrzate vaš metabolizam

Budući da je mišić metabolički aktivno tkivo, što više imate, više kalorija ste spalili. To je razlog zašto je trening sa tegovima toliko bitan za dugoročno mršavljenje.

Usput, dugoročno mršavljenje je zapravo jedini siguran i delotvoran način da izgubite težinu. Brzi gubitak težine nije dugoročno mršavljenje.

Kada dodate mišićno tkivo na svoj telesni sastav, vi povećavate količinu kalorija koje vaše telesne gori i vi takođe povećavate svoj metabolizam. Mišić zahteva energiju za održavanje i on dobija tu energiju spaljivanjem kalorija. Tako da izgradnja mišića je jedan od najboljih dugoročnih alata koje možete koristiti.

Postoje studije koje tvrde da potrošite samo oko 10% od vaših dnevnih kalorija putem vežbe, ostatak je utrošen kroz vaše telesne metaboličke funkcije. Tako da, više mišićnog tkiva, više kalorija će vaše telo izgoreti za energiju tokom celog dana.

Tokom vremena, to povećanje kvalitetne mase pomoći će da ubrzate gubitak masti koristeći masnoće tela kao izvor goriva. Gubitak telesne masti, ne zaboravite, jednostavno dolazi od potrošnje više kalorija nego što konzumirate.

Takođe trudite se postepeno dizati, veće težine, kada težine koje koristite postanu previše lake. Ako je previše lako nećete imati koristi od njih previše.
Kombinacija treninga sa podrškom ishrane tokom dana će pomoći vašem telu u dodavanju mišića na svoje okvire.

Ta mišićna masa će povećati količine kalorija koje ste spalili tokom dana. Tako da, ako hoćete da izgubite salo, bacite se na tegove i izgradnju mišića!

Share this post