Omega 3

Omega-3

Omega 3

Pre razumevanja kako omega-3 može pomoći smanjenju struka, morate znati osnovne stvari o omega 3 mastima. Omega 3 su esencijalne masne kiseline koje su dostupne za unos iz ribljeg ulja i drugih masnih izvora. Osim poznate ribe, Omega 3 masne kiseline takođe su dostupne iz dagnji i drugih školjki, a da ne pominjemo travom-hranjenu govedinu (više o tome kasnije). Omega-3 masne kiseline iz masne ribe se nazivaju eikozapentaenska kiselina (EPA) i dokozaheksaenska kiselina (DHA).

Izvor Omega-3

Naširoko dostupan izvor Omega-3 masnih kiselina je riba poput poput lososa, haringe, skuše, inćuna i sardina. Tuna takođe može sadržati zdrave količine Omega-3 masnih kiselina, ali u manjoj količini od drugih masnih riba. Važno je da su ove ribe, divlje ulovljene ribe, a ne uzgojene. Uzgajana riba sadrži mnogo manje količine omega-3 masti u odnosu na svoje divlje rođake.

Iako je riba primarni izvor za omega-3 masne kiseline, riba ne sintetizuje masti. Ona dobija masti kroz alge koje su primarni sastojci njihove ishrane. Ali jedna osnovna stvar koju treba imati u vidu je činjenica da, akumulacija zagađivača rastvorljivih u mastima, poput toksina, dioksina i prisustvo teških metala, može negirati dobre učinke tih Omega-3 masnih kiselina ako se konzumira u velikim količinama. Molekularna destilacija je proces za uklanjanje zagađivača i izdvajanje čistih i moćnih Omega masnih kiselina za potrošače, a to je posebno prisutno u u ribljem ulju u obliku dodataka ishrani.

Omega-3 masne kiseline takođe su dostupne iz lanenog semena. Ono je skoro tri puta bogatiji i najlakše dostupni biljni izvor ove Omege-3. Potražite laneno seme u obliku tableta kod vaše lokalne radnje za dodatke ishrani ili prodavnice zdrave hrane.

U ovom trenutku, siguran sam da se pitate, kako omega-3 može pomoći da smanjite vaš struk, ali prema dr. Gabe Mirkin-u, Omega -3 masne kiseline imaju brojne kvalitete korisne za vaše srce i mozak, i mogu čak pomoći bolje da iskoristite anti-oksidante.

Omega-3 masne kiseline pomažu da smanjite vaš struk zato što:

Omega-3 masne kiseline snižavaju krvni pritisak i nivo holesterola. To automatski dovodi do značajnog smanjenja vašeg ispupčenog struka. Ovaj faktor je jako važan za vaše zdravlje, jer rizik od kardiovaskularnih bolesti, kao što su srčani napad i ugrušci može automatski biti znatno smanjen. Nedavna studija pokazuje da su oni koji su konzumirali Omega 3 u dodacima ribljeg ulja uspeli unaprediti svoj metabolizam snižavanjem nivoa inzulina, i time spaliti više kalorija.

Masti vam pomažu da se osećate sito. Za razliku od jednostavnih ugljenih hidrata, koji će uvek ostaviti želju za još, male doze zdrave masti (naročito kada je u kombinaciji s proteinima kao što su u ribi), mogu vam pomoći da se osećate puni, iako jedete manje kalorija.

Omega-3 masne kiseline takođe vam pomažu u riziku od raka, reumatskog artritisa, psorijaze…

Trebali bismo zapamtiti da O-3 masne kiseline nisu samo alat za smanjenje struka. Njegovi glavni izvori, divlje ulovljeni morski plodovi i riba, kao što su tuna i losos, donose dodatne pogodnosti. Plodovi mora niskim sadržajem zasićenih masti i visokim udelom proteina pomažu u održavanju zdravlja. Takođe vitamini, kao što su vitamini A, D, B i drugi esencijalni sastojci kao što su kalcijum i selen su bogato dostupni u plodovima mora.

Dakle, kada konzumirate omega-3 masne kiseline preko ribe, takođe konzumirate druge važne i bitne hranjive elemente kako bi svoje telo i stomak u držali u formi. Omega-3 masne kiseline takođe smanjuju rizik od moždanog udara.
Još uvek ste zabrinuti od rizika koji donose divlje ulovljeni plodovi mora danas? Verovali ili ne, prirodno uzgajana, travom-hranjena govedina sadrži više Omega 3 po gramu od uzgojenog lososa. Pitajte vašeg lokalnog mesara ili na pijaci za sugestije o nabavljanju travom-hranjene govedine za lep obrok sa dobrom dozom Omega 3.

Omega-3 masne kiseline nemaju poznatih nedostataka i još su jedan od najvažnijih sastojaka za poboljšanje zdravlja, za razliku od hemijski obrađene trans masti. Kako navodi Jimmy Moore, o tome kako omega-3 pomaže smanjenju struka, konzumiranje Omega-3 masnih kiselina smanjuje gojaznost u nivoima od oko 15-20 %. Ovo je dobra opcija u kombinaciji sa dobrim planom vežbanja.

Ocenite proizvod!
[Total: 1 Average: 5]

Share this post


Upravo ste dodali ovaj proizvod u korpu: