VITA D3 CHEWABLE – VITAMIN D

950.00 RSD

  • Reguliše količine kalcijuma i fosfora u krvi
  • Jača imunitet
  • Smanjuje rizik od pojave osteoporoze
  • Poboljšava apsorpciju i ugradnju kalcijuma u koštanu masu
Šifra proizvoda: amg-22159 Kategorije: , ,
Pregled korpe

Opis

Vitamin D-3 je rastvorljiv u mastima i ima različite funkcije u našem organizmu. Nastaje u koži, gde od provitamina, a pod dejstvom UV zraka, prelazi u vitamin D. U jetri i bubrezima se prerađuje u aktivni oblik, a skladišti se u jetri, mišićima i masnom tkivu. Provitamina vitamina D ima u različitim mastima, ali najznačajnije je riblje ulje, gde se nalazi u prirodnoj sinergijskoj kombinaciji sa vitaminom A.

Vitamin D je važan, kako za fizičko, tako i za mentalno zdravlje. Nedostatak uzrokuje rahitis kod dece, razmekšavanje i šupljikavost kostiju kod starijih (osteoporoza), grčenje mišića i dr. Efekti vitamina D-3 na apsorpciju kalcijuma direktno utiču na zdravlje kostiju i prevenciju osteoporoze – kalcijum je taj koji kostima daje čvrstinu i čini ih otpornim na prelome, a vitamin D omogućava njegovu apsorbciju.

Prema brojnim kliničkim studijama i ispitivanjima, dovoljne količine vitamina D-3 i kalcijuma, mogu biti uzrok povećanja gustine koštane mase i smanjenja posledica osteoporoze. Vitamin D3 Depot je prvenstveno namenjen osobama sa utvrđenim deficitom ili povećanim dnevnim potrebama za vitaminom D.

Upotreba: Odrasli, 1-2 pastile dnevno. Sažvakati pre gutanja.
Pakovanje: 60 pastila

Ocenite proizvod!
[Total: 1 Average: 5]